8 april 2011

Min novell del 2

Nästa dag vaknar jag sent. Jag satt uppe halva natten och pratade med Klara på MSN. Idag är det lite molnigt ute, men termometern utanför fönstret visar över 20 grader. Skönt! Jag tar på mig shorts och ett blått linne och packar ner solglasögon, en filt, min Iphone, och hörlurar. Sen låser jag dörren och börjar gå ner mot skogen.

Det är mycket folk på fotbollsplanen och redan innan jag har kommit fram har jag sett många som jag känner. Alla vinkar när de får syn på mig, och jag vinkar tillbaka. När jag kommer fram Kommer Klara, Elin, Sara och Amanda fram.
-Heej Thea!
- Hej, säger jag. Jag ger var och en en snabb kram och tar ut min filt från väskan. Jag breder ut den på gräset och sätter mig. Alla de andra gör likadant.
- Jaha, vad händer idag då? säger Amanda. Är det fest ikväll?
- Ja, just det! Det hade jag nästan glömt bort! säger Klara. Alexander har fest hemma hos sig. Han sa att alla som ville kunde komma.

- Låter kul, jag kommer. säger jag. Vilka tror du kommer då?
- Typ nästan alla sexor och sjuor i alla fall. säger Klara. Sen tittar hon ut på de som spelar fotboll och ser fundersam ut.
- Vad tänker du på?
-Äh, inget, säger Klara och ruskar på sig. Jag ser att hon ljuger. Hon ser bara så där fundersam ut om hon tänker på något riktigt viktigt, men jag låter bli att fråga. Istället lägger jag mig ner och lyssnar på musik i min Iphone. Elin får låna en lur. Snart kommer det fram killar till oss. Två sjuor och tre sexor. Alla slänger med håret och försöker prata med oss.
- Vad gör ni då?
- Inget särskilt, svarar vi till de flesta. Efter en stund ger jag Elin båda lurarna, sätter jag mig upp och kollar ut över planen. Klara ser fortfarande så där fundersam ut.
- Men vad är det? frågar jag.
- Inget har jag ju sagt! svarar Klara argt.
- Men jag ser ju att det är något!
- Äh, det är inget speciellt, men asså...
Ja? säger jag.
- Du vet, Alexander?
-Jaa...
Klara tittar ner i marken och drar upp några grässtrån. Hon tar sönder dem i småbitar och låter dem regna ner på filten.
- Jo, jag tror... jag tror att jag... att jag gillar honom... Du vet mer än som en kompis. Klara rodnar lite och tittar ner i marken igen.
- Jaha, säger jag. Okej, vad roligt.
- Tror du... att han gillar mig? säger Klara.
Jaa, säger jag. Det ser man på honom.
- Jaså? säger Klara och ler. Okej..

Efter en liten stund går Sara, Elin och Amanda. Jag och Klara sitter kvar och leker med gräset en stund. Plötsligt griper hon tag i mig och drar efter andan;
- Shit, jag har ju inget att ta på mig ikväll! Hon ser helt förskräckt ut och jag skrattar.
- Vi kan väl gå hem till mig och se om vi hittar nåt? Jag har en hel sopsäck full med sommarkläder som jag inte har plockat fram än, säger jag.
- Ja! Gud vad bra! Jag älskar dig Thea, du räddade just mitt liv. Sen kramar hon om mig så hårt att vi välter ner på gräset. Vi skrattar och kittlar varandra länge.

Vad tyckte ni?

2 kommentarer:

Frida sa...

riktigt bra asså! vill läsa mera! :D

saga sa...

din novell var ganska rolig och jag vill gärna läsa mer! jag hittade just din blogg och jag ska titta vidare på den :) jag hoppas att du har skrivit eller kommer skriva mer noveller ! <3