3 december 2010

Tredje december

Hejhej! Idag bjuder jag på ett recept från boken "Nya första kokboken" av Johanna Westman.
Hasselnötsfudge
1 deciliter rostade hasselnötter
3 deciliter socker
3 matskedar smör
2 deciliter grädde
1 matsked vaniljsocker
2 matskedar kakao
Du behöver:
måttsats, kniv, skärbräda, kastrull, träslev, hushållstermometer eller
glas och tesked, långpanna cirka 30x40 centimeter.
1. hacka nötternai mindre bitar och lägg dem åt sidan
2. Blanda alla de andra ingridienserna i en kastrull. Låt blandningen sjuda
upp eller koka tills den är 122 grader eller koka i 20 minuter
och gör ett kulprov.
3. När smeten är klar, rör ner de hackade nötterna.
4. Lägg ett bakplåtspapper i liten långpanna och häll i smeten.
Tänk på att fudgesmet är väldigt varm!( )
Låt den svalna helt.
5. Lyft papperet ur långpannan och skär fudgen i fyrkanter. Förvara fudgen svalt.

1 kommentar:

linne sa...

åååååå, vad goda kakorna ser ut
måste testa dem någon gång!!!