19 februari 2010

Supergod morotskaka

Den här morotskakan är så god och saftig att du bara måste prova!


50 gr hasselnötter
50 gr mandlar
300 gr morötter
3 dl socker
2dl matolja
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 tsk kanel

Så här gör du:

Smörj och bröa en rund bakform.
Mal hasselnötterna och mandlarna.
Skala och riv morötterna fint.
Vispa ihop olja socker, och rör ner ett ägg i taget.
Lägg i de malda nötterna och mandlarna samt de rivna morötterna.
Rör om så att allt blandar sig.
Blanda vetemjölet med bakpulver, bikarbonat, salt och kanel och
vänd ner detta i kaksmeten.
Häll i kaksmeten i kakformen och grädda i 50 minuter, mitt i ugnen
i 180 grader.
Låt kakan svalna.
Servera en kakbit tillsammans med lite vispad grädde eller glass.

3 kommentarer:

Sofia sa...

Den verkar jättegod! Jag hade verkligen provat den om jag inte hade varit allergisk mot hasselnötter:(

Tack för receptet:)//Sofia

Hanna sa...

Hej Sofia!Tack för din kommentar, jag blev jätteglad. Den kanske går att baka utan hasselnötter? Ha det bra!/Hanna

Greenpixey sa...

Låter mumsigt. Ska försöka ge det ett försök nu i veckan.