24 februari 2010

Goda Daimkakor




Idag var jag hos min mormor och vi bakade dom här smarriga Daimkakorna.Dom är väldigt enkla och degen tar bara 5 minuter att göra!



Ca 25 st

Ingridienser

350 gram smör

2 dl socker

1 tsk vaniljsocker

6 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

daimkulor eller daimchoklad


Så här gör du


1. Smält smöret och blanda det med sockret och vaniljsockret.

2. Rör i mjöl och bakpulver.

3. Forma till små kulor och lägg i pappersformar.

4. Gör en fördjupning med fingret och lägg i ett par daimkulor eller daimchoklad.

5. Grädda i 175 grader i 10-15 minuter.



Klart!
P.S Jag tror att man kan göra kakorna med sylt istället för choklad.




3 kommentarer:

alice sa...

mmmmmmm, ser gott ut

Hanna sa...

Tack!!:)

kocken sa...

du jag lovar att baka dom nån dag!!!ser så gått ut!!=)